ua en ru

М.Азаров доручив міністрам проконтролювати фінансові плани держпідприємств

Микола Азаров доручив міністру енергетики та вугільної промисловості Юрію Бойко, міністру інфраструктури Борису Колесникову і першому віце-прем'єр-міністру Андрію Клюєву простежити за тим, щоб до кінця січня поточного року всі фінансові плани низки підприємств держсектора економіки пройшли всі необхідні процедури, передбачені регламентом Кабінету міністрів України. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звертаю увагу перш за все Ю.Бойко і Б.Колесникова - домовляємося до кінця січня затвердити фінансовий план. Відповідальність за це несе А.Клюєв" - підкреслив М.Азаров.

Крім цього, на засіданні уряду було заслухано звіт голови Контрольно-ревізійного управління (КРУ) Петра Андрєєва про стан корупції в держпідприємствах. За словами П.Андрєєва у низці держпідприємств фінансові плани на 2011 р. були складені лише в кінці 2010 р.: "Укрспецекспорт"; НАК "Нафтогаз України"; "Украгазвидобування"; "Укртрансгаз"; "Газ Україна"; "Чорноморнафтогаз"; "Укртранснафта"; "Енергоатом"; "Одеський морський торговельний порт"; "Морський торговий порт "Південний"; " Іллічівський морський торговельний порт"; "Маріупольський морський торговельний порт"; "Миколаївський морський торговельний порт", ДП "Дельта-лоцман" ; "Одеський припортовий завод"; міжнародний аеропорт "Бориспіль"; український державний центр з експлуатації спеціалізованих вагонів "Укрспецвагон"; концерн радіомовлення, зв'язку і телебачення; ДП "Вугілля України", Український державний центр радіочастот; НСК "Олімпійський".

"Хотілося б звернути увагу присутніх тут керівників і членів Кабінету міністрів, щоб вони взяли це питання на контроль ... і всі фінансові плани держсектора економіки по всіх підприємствах пройшли всі необхідні процедури", - заявив П.Андрєєв.

За словами П.Андрєєва, ДП "Дельта-лоцман" пустило інспектуючі органи на свою територію і надало всі необхідні документи тільки після того, як в це питання втрутився особисто А.Клюєв.