ua en ru

М.Азаров пропонує А.Клюєву вирішити проблеми інвестиційного характеру

Прем'єр-міністр Микола Азаров пропонує першому віце-прем'єр-міністру Андрію Клюєву вирішити проблеми інвестиційного характеру. Про це він повідомив під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

М.Азаров зазначив, що протягом місяця уряд повинен розглянути всі інноваційні проекти. «Ми повинні розглянути всі інноваційні проекти в наших державних монополіях та підприємствах, а також вирішити шляхи модернізації та оновлення. Я пропоную першому віце-прем'єр-міністру Андрію Клюєву провести обговорення проблем інвестиційного розвитку найбільших корпорацій України», - сказав він.

При цьому прем'єр-міністр зазначив, що уряд пропонує встати на шлях «двостороннього руху» - з одного боку уряд повинен знати про всі плани найбільших підприємств і враховувати ці плани у своїх розрахунках розвитку, з іншого боку - уряд має намір створювати усі умови для оновлення базових галузей економіки. «Також потрібно значно активізувати роботу державних структур, які займаються інноваційними проектами, тому що ми повинні накреслити чіткий розрахунок робіт на 2011 р. і пов'язати його з можливостями держави кредитною підтримкою банківської сфери та іноземними інвестиціями», - підкреслив прем'єр-міністр.

Завдання інвестиційного розвитку держави прем'єр-міністр поставив і перед керівниками регіонів, які повинні швидко розглянути програми інвестиційного розвитку. «А віце-прем'єр Віктор Тихонов повинен взяти цю справу під особистий контроль і разом з А.Клюєвим всі плани збалансувати і об'єднати в загальнодержавний план, під кожен проект треба передбачити необхідне фінансове та матеріальне забезпечення", - сказав він.