ua en ru

З М'янми від насильства втекли понад 120 тис. мусульман, - ООН

З М'янми від насильства втекли понад 120 тис. мусульман, - ООН Фото: біженці з М'янми (twitter.com-RememberQana)

ООН закликала світове співтовариство терміново виділити гумдопомогу

З М'янми від насильства втекли не менше 123 тис. мусульман рохінджа через кордон до сусідньої Бангладеш. Про це повідомляє DW, посилаючись на дані Організації об'єднаних націй (ООН).

"Не менше 123 тис. мусульман рохінджа, рятуючись від кровопролитних сутичок у М'янмі, тікали через кордон до сусідньої Бангладеш", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією Верховного комісаріату ООН, табори для біженців заповнені вкрай, у Бангладеш через кордон щодня прибувають все нові тисячі рохінджа.

Наголошується, що, за словами багатьох з них, вони рятувалися втечею протягом декількох діб, потрапляючи під обстріли. ООН звернулася до світової спільноти з проханням про надання невідкладної допомоги біженцям.

Так, за оцінками ООН, у найближчі 3 місяці буде потрібно близько 18 млн доларів, будуть також необхідні намети, ковдри, продовольство і медикаменти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість жертв в результаті спалаху насильства в М'янмі перевищила 1 тисячу. Повідомляється, що більшість загиблих були мусульманами (представниками народності рохінджа).