ua en ru

У М'янмі від невідомої хвороби померли 30 дітей

У М'янмі від невідомої хвороби померли 30 дітей Фото: від невідомої хвороби в М'янмі померли 30 дітей

Більшість померлих молодше п'яти років

З середини червня 30 дітей померли від невідомої хвороби на північному заході М'янми, передає Associated Press. Хвороба викликає утруднення дихання

"Ця проблема виникла ще два місяці тому, і ми до цих пір не отримали ніякої допомоги від уряду", - сказав голова зони Нага Кей Саї.

Він розповів, що смерті були зафіксовані в одному з найбідніших районів країни - в зоні Нага. За словами чиновника, більшість померлих від невідомої хвороби в М'янмі були молодше п'яти років.

Кей Саї зазначив, що поки захворювання не встановлено, проте медики не виключають, що воно може бути заразним. Зразки крові були відправлені до лікарні в адміністративному окрузі Сікайн (Сагайн), результати очікуються. При цьому ніякої відповіді від Міністерства охорони здоров'я країни не було.


На даний момент влада зони Нага тимчасово заборонила людям подорожувати за межі регіону, щоб запобігти зараженню.

Відзначимо, Нага є найменш розвиненою частиною М'янми з відсутністю навіть самого базового медичного обслуговування, освіти та інфраструктури.

Нагадаємо, в травні у поселенні Пакант на території М'янми (Бірма) під час сходження обвалу на нефритових шахтах загинули щонайменше 11 осіб.