ua en ru

Ми будемо наполягати на скасуванні депутатської недоторканності, - "Заступ"

Одним з перших кроків партії "Заступ" в новому парламенті буде скасування депутатської недоторканності. Про це на регіональному форумі політичної сили в Одесі заявила заступник лідера партії "Заступ" Ірина Синявська.

Політик зазначила, що сьогодні депутати використовують свій статус як щит для прикриття зловживань і корупційних дій.

"Одним з перших кроків, які ми здійснимо в парламенті - змусимо народних обранців відмовитися від депутатської недоторканності. "Заступовці" не будуть прикриватися мандатами, і ми будемо вимагати таких же дій від інших народних депутатів", - зазначила Синявська.

За її словами, після приходу до влади більшість депутатів витрачає величезні бюджетні кошти на себе, у той час як значна частина України бідує.
"Дуже важливим моментом буде також зміна статусу народного депутата. Якщо він і далі буде забезпечуватися такою кількістю пільг, то за таких обранців має бути соромно. "Заступ" звик працювати з людьми, а не відгороджуватися від них високою стіною привілеїв", - зазначила Синявська.

В той же день активісти громадської організації "Всеукраїнське об'єднання "Заступ" відвідали "Батьківський дім "Покрова", який знаходиться в с. Петрівка, Одеської області. Активісти провели благодійну акцію, в рамках якої вже незабаром у закладі з'являться нові енергоефективні вікна, що сприяють збереженню тепла в приміщенні.

"Досі під час холодних зим багатьом літнім людям було дуже важко, деякі серйозно замерзали. Завдяки цій благодійній ініціативі "Заступа", тепер людям похилого віку буде набагато комфортніше переживати морози", - зазначила голова с. Петрівка Ольга Шепельської.

За словами "Заступовцев", це далеко не перша і не остання благодійна акція, в рамках якої активісти громадського об'єднання допомагають літнім людям. Адже одним із головних завдань громадської організації "Заступ" є допомога всім нужденним незалежно від віку.