ua en ru

Україна здатна проводити реформи, - МВФ

Україна здатна проводити реформи, - МВФ Фото: МВФ (flickr.com/worldbank)

У МВФ бачать в Україні "апетит" до реформ

У Міжнародному валютному фонді вважають, що Україна здатна проводити необхідні реформи, які б стимулювали економічне зростання. Про це в ході Українського фінансового форуму в Одесі сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, передає "Укринформ".

"Що мене вражає з того моменту, як я приїхав в Україну, так це те, скільки було досягнуто протягом минулих 3 років. В історичному контексті - це дуже багато. Можу сказати, що ми бачимо, так би мовити, "апетит" до реформ. Останні 3 роки довели, що вони є можливими, і Україна зараз не знаходиться в режимі кризового менеджменту, економіка відроджується", - сказав Люнгман.

Нагадаємо, раніше перший заступник глави Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон заявив, що українська економіка має всі можливості для переходу від стабільності до впевненого і швидкого зростання.

"Стабілізація повинна стати фундаментом для відновлення швидкого зростання - Україна, очевидно, має можливість перейти від стабілізації до зростання. Можна сказати, що економіка України вже росте, однак країна потребує набагато більш швидких темпів зростання, щоб надолужити своїх європейських сусідів", - сказав він.