ua en ru

МВФ зацікавився реформою децентралізації в Україні, - Зубко

МВФ зацікавився реформою децентралізації в Україні, - Зубко Фото: Зубко повідомив про інтерес МВФ до децентралізації (КМУ)

За три роки з початку реформи доходи місцевих бюджетів зросли на 102 млрд гривень

Місія Міжнародного Валютного Фонду цікавиться реформою децентралізації в Україні. Про це під час презентації моніторингу реформи децентралізації представникам МВФ повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба Мінрегіонбуду.

Міністр повідомив представникам фонду про те, що урядом вже здійснено перший етап фінансової децентралізації: прийняті зміни до Бюджетного та Податкового кодексів України щодо передачі органам місцевого самоврядування додаткових бюджетних повноважень і закріплення стабільних джерел доходів для їх реалізації.

За словами Зубко, результатом проведення зазначеної реформи стало збільшення доходів місцевих бюджетів на 102,1 млрд гривень, або в 2,5 рази за три роки.

Зокрема, якщо в 2014 році доходи місцевих бюджетів становили 68,6 млрд гривень, то в 2017 цей показник зріс до 170,7 млрд гривень.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав владу на місцях збільшити інвестиції в економіку.