ua en ru

МВФ закликає РФ і Україну до конструктивних переговорів по реструктуризації боргу

МВФ закликає РФ і Україну до конструктивних переговорів по реструктуризації боргу Фото: МВФ

Одночасно фонд може в найближчому майбутньому змінити умови кредитування країн, у яких є заборгованість перед офіційними кредиторами

Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликає Росію і Україну до проведення конструктивних переговорів про реструктуризацію боргу в розмірі 3 млрд дол., але при цьому підтверджує можливість зміни умов, які дозволять продовжити фонду фінансову підтримку України, навіть, якщо заборгованість за облігаціями перед РФ не буде реструктуризовано. Відповідне повідомлення від офіційного представника МВФ Джеррі Райса розміщено на сайті фонду.

Коментуючи питання про перегляд фондом політики кредитування тих країн, у яких є заборгованість перед офіційними кредиторами, представник МВФ зазначив, що це питання - частина набагато більш широкої програми, пов'язаної з реформуванням умов кредитування фонду. І додав, що ця робота ведеться вже кілька років в підтвердження чого привів цитату з документа фонду за 2013 р. Ця робота проходить поетапно, зазначив Джеррі Райс.

У повідомленні на сайті фонду також йдеться, що точна дата завершення фондом роботи над зміною умов кредитування поки не відома. Джеррі Райс уточнив, що, ймовірно, це станеться в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни заходу мають намір змінити правила кредитування, діючі в МВФ, щоб дати можливість Україні отримати черговий транш кредитних навіть у разі дефолту по боргу перед Росією.