ua en ru

МВФ закликав до "сміливих дій" для стимуляції зростання світової економіки

Країни-члени Міжнародного валютного фонду (МВФ) в спільній заяві закликали до "сміливих дій" для підтримки зростання світової економіки та висловили надію, що уряду не будуть пригнічувати ріст, урізуючи витрати бюджетів.

Країни-члени Міжнародного валютного фонду (МВФ) в спільній заяві закликали до "сміливих дій" для підтримки зростання світової економіки та висловили надію, що уряди не будуть пригнічувати ріст, урізуючи витрати бюджетів. Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле впевнений, що ніяких підстав говорити про кризу світової економіки немає, передає Reuters.

"Низка країн стикається з перспективою низького або сповільнення зростання при рівні безробіття, який залишається неприйнятно високим", - йдеться в заяві Міжнародного валютно-фінансового комітету (МВФК).

Цю заяву було оприлюднено на тлі саміту МВФ і Світового банку, що проходить у Вашингтоні 10-12 жовтня та був присвячений, в першу чергу, проблемі прискорення економіки.

На цьому тижні МВФ знизив прогноз зростання світової економіки в 2014 р. з 3,4 до 3,3% - це вже третя негативна зміна прогнозу за поточний рік.

Незважаючи на це, деякі європейські чиновники вважають, що говорити про чергову глобальну економічну кризу поки рано.

Шойбле відкинув думку про те, що найбільша економіка єврозони перебуває під загрозою рецесії. "Немає ніяких підстав говорити про кризу у світовій економіці", - заявив він.

Напередодні директор МВФ Крістін Лагард пообіцяла, що фонд сконцентрується на трьох сферах, щоб простимулювати зростання світової економіки.

На думку Лагард, прискорення зростання та створення нових робочих місць можуть сприяти інвестиції в інфраструктуру. Крім того, фонду належить проводити більш ретельний аналіз зовнішніх ризиків. Нарешті, МВФ повинен завершити реформу фінансового сектора, зокрема, виключити ризики, пов'язані з тіньовими банківськими послугами, і зробити банки зацікавленими у підтримці зростання економіки.

Нагадаємо, 10 жовтня МВФ через кризу в Україні знизив прогноз щодо економічного зростання 23 країн Європи в 2014 р. до 1,2%.