ua en ru

МВФ визначиться з термінами й обсягом чергового траншу Україні на початку липня

МВФ визначиться з термінами й обсягом чергового траншу Україні на початку липня Фото: глава представництва МВФ в Україні Жером Ваше

Ваше зазначив, що зараз обговорюються політика і зобов'язання сторін у рамках надання кредиту

Строки надання і обсяг чергового траншу Міжнародного валютного фонду Україні будуть визначені на початку липня. Про це сьогодні в ході круглого столу на тему: "Впровадження середньострокового планування в Україні як запорука підвищення ефективності використання бюджетних коштів" повідомив глава представництва МВФ в Україні Жером Ваше, передає кореспондент РБК-Україна.

"Місія МВФ зробила офіційну заяву, в якому сказала, що було досягнуто рішення на рівні фахівців МВФ щодо надання чергового траншу від МВФ)", - сказав він.


При цьому Ваше зазначив, що зараз обговорюються політика і зобов'язання сторін у рамках надання кредиту.

"Все це має бути обговорено до того, як відбудеться засідання ради виконавчих директорів МВФ... Орієнтовно засідання ради виконавчих директорів МВФ відбудеться на початку липня і саме на ньому буде ухвалене рішення про надання траншу", - сказав глава Представництва.

Він також нагадав, що на сьогодні Україні вже було надано 6,6 млрд доларів.

"Остаточний об'єм чергового траншу буде визначений на засіданні ради виконавчих директорів МВФ, враховуючи графік подальших траншів", - додав Ваше.

Нагадаємо, раніше Представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Жером Ваше заявив, що для отримання траншу уряду України потрібно виконати свої зобов'язання.