ua en ru

МВФ не має наміру давати Україні новий транш, і це добре, - Рабинович

МВФ не має наміру давати Україні новий транш, і це добре, - Рабинович Фото: Вадим Рабинович

На думку депутата, Україна впорається без траншів МВФ

Всупереч заявам прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, на сьогоднішній день Міжнародний валютний фонд не має наміру надавати Україні черговий мільярдний транш. Про це в ефірі програми "Хто кому Рабинович" на телеканалі "112 Україна" заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Не дадуть зараз мільярди, слава Богу, тому що наші вирішили "пограти м'язами" в блокаді (окупованих територій Донбасу. - ред.), а тепер Міжнародний валютний фонд, з яким не проконсультувалися, сам буде вирішувати: давати чи не давати. І вони поки не мають наміру. І це добре, тому що транші Фонду призводять до знищення нашої країни", - упевнений Рабінович.

Голова підкомітету Ради з прав людини додав, що такі транші від МВФ Україна повинна отримувати на безпроцентній основі.

"Вони повинні давати нам транші безпроцентно: для розвитку виробництва, щоб туди не ринув натовп безробітних. Мільйони українців вже поїхали. Тому нехай вони ці транші дають собі, нам не потрібно. У нас вже діти й онуки закаплены цими траншами. Ми впораємося без траншів. Україна - сильна і самодостатня країна", - резюмував лідер партії "За життя".

Нагадаємо, в ході засідання в парламенті в п'ятницю 17 березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що громадськості вже відомі практично всі деталі нового меморандуму з Міжнародним валютним фондом. За його словами, офіційний текст документа буде оприлюднений після засідання ради директорів МВФ.