ua en ru

МВФ і Світовий банк спишуть більше 4 млрд дол. боргів Кот-д'Івуару

Міжнародний валютний фонд і Світовий банк спишуть більше 4 млрд дол. боргів Кот-д'Івуару, мовиться у спільній заяві міжнародних кредитних організацій. Списання боргів стало можливим після надання африканській країні статусу "Бідної країни з великим державним боргом" (Heavily Indebted Poor Country, HIPS). Міжнародні кредитори домовилися негайно списати 3,1 млрд дол., що складає 24% всього зовнішнього боргу Кіт д'Івуара. Ще 1,3 млрд дол. буде списано в рамках багатобічної угоди кредиторів африканської країни.

МВФ і Світовий банк відзначили прогрес реформ у сільському господарстві Кот д'Івуара (держава є крупним експортером какао), в боротьбі з бідністю і в проведенні стабільної економічної політики. Успішне завершення реформ дозволить Кот д'Івуару відновити обслуговування свого державного боргу, який номінований в євро.

Статус "Бідної країни з великим державним боргом" був прийнятий міжнародними кредиторами в 1996 р. Він дозволяє надавати позики нерозвиненим країнам для боротьби з бідністю. В даний час МВФ і Світовий банк надали подібний статус 33 державам, включаючи Кот д'Івуар.