ua en ru

МВФ і ВБ: Економічний бум у Китаї та Індії допоможе скоротити масштаби бідності і голоду в світі майже в два рази до 2015 р

Економічний бум у Китаї та Індії буде сприяти скороченню масштабів бідності і голоду майже у два рази до 2015 р. Про це в своїй спільній доповіді, опублікованій 16 квітня, повідомили Всесвітній банк і Міжнародний валютний фонд.

Число людей, що живуть в умовах крайньої бідності на менш ніж 1,25 дол. на добу, за прогнозами, знизиться до 883 млн протягом чотирьох років з 1,4 млрд в 2005 р. і 1,8 млрд в 1990 р., передає Bloomberg.

Більша частина цього прогресу пов'язана з економічним зростанням у Китаї та Індії, а в Африці, найбіднішому континенті в світі, спостерігається слабке поліпшення, говориться в доповіді. У Китаї, за прогнозом, 4,8% людей будуть жити менш ніж на 1,25 дол. на день в 2015 р., у порівнянні з 36%, або 345 млн, в Африці на південь від Сахари.

"Боротьба з бідністю йде добре. Виходячи з поточних економічних прогнозів, світ як і раніше на шляху подвійного скорочення числа людей, що живуть в умовах крайньої бідності", - говориться в доповіді.