ua en ru

Адміністрація Порошенка не зацікавлена в роботі з МВФ, - Atlantic Council

Адміністрація Порошенка не зацікавлена в роботі з МВФ, - Atlantic Council Фото: Міжнародний валютний фонд (flickr.com/Jamille Wilson)

МВФ і Євросоюз можуть не виділити Україні кредити до виборів президента

Міжнародний валютний фонд і Європейський союз можуть не надати Україні кредити до виборів президента у 2019 році. Про це в інтерв'ю "Європейській правді" заявив шведський економіст, експерт по Росії та старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Аслунд.

Зокрема, Аслунд підкреслив, що курс гривні залежить від співпраці України з МВФ.

"Очевидно, що Адміністрація президента не зацікавлена у подальшій співпраці з МВФ...І я б не очікував, що до виборів президента, які відбудуться в 2019 році, МВФ або Європейський союз дадуть Україні кредити. Тому гривня буде залишатися слабкою", - заявив він.

Аслунд також зазначив, що обсяги міжнародних резервів України на рівні 18 млрд доларів недостатні.

"Українська влада дбає про власне збагачення, а не про добробут населення. Майбутнє гривні залежить від довіри до влади. Якщо до керівництва країни немає довіри, то, швидше за все, справи йтимуть не дуже добре. Важко сказати, наскільки погано, але катастрофи не буде ", - додав експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВФ наполягає на підвищенні ціни на газ і створення антикорупційного суду в Україні.

"Є певні умови і їх необхідно виконати. Це досяжні показники і ми сподіваємося на їхнє швидке виконання", - заявив глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман.