ua en ru

МВФ: Європейська боргова криза - головна небезпека на шляху відновлення світової економіки.

Європейська боргова криза представляє найбільшу небезпеку на шляху відновлення світової економіки від наслідків глобальної фінансової кризи. З такою заявою виступив сьогодні директор - розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан в ході свого візиту до Бразилії. Крім того, глава МВФ відзначив, що, не дивлячись на загальну увагу до проблем Євросоюзу, ще рано стверджувати, що Сполученим Штатам Америки вдалося повністю відновитися від наслідків глобальної кризи, передає РБК з посиланням на агентство Reuters.

Кажучи про дії властей держав - членів світової спільноти і міжнародних регуляторів по подоланню наслідків глобальної кризи, Д.Стросс-Кан оцінив їх спільну роботу як неузгоджену. Таким чином, на думку глави МВФ, недостатня кооперація і узгодженість в ухваленні рішень також уповільнюють темпи відновлення світової економіки. Зокрема, глава МВФ очікує посилення регулятивних функцій в боротьбі з рецесією.

Проте, відзначив Д.Стросс-Кан, "було б несправедливо" говорити про повну відсутність яких-небудь заходів по посилюванню контролю за світовою фінансовою системою. За його словами, деякі позитивні тенденції в світовій економіці завдяки посиленню регулятивних функцій властей вже почали простежуватися.