ua en ru

МВФ допускає розмір ЗВР України в 2015 р. від 4,4 млрд дол до 23,4 млрд

Міжнародний валютний фонд допускає, що обсяг золотовалютних резервів України в 2015 р. може скласти близько 4,4 млрд дол. при песимістичному сценарії і близько 23,4 млрд дол. - при оптимістичному.

Міжнародний валютний фонд допускає, що обсяг золотовалютних резервів України в 2015 р. може скласти близько 4,4 млрд дол. при песимістичному сценарії і близько 23,4 млрд дол. - при оптимістичному. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВФ з посиланням на заяву керівника місії МВФ в Україні Миколи Георгієва.

За словами Георгієва, прогнозований розмір золотовалютних резервів України в 2015 р. може коливатися. "Згідно з наявною переглянутої програмі їх розмір складе 23,4 млрд дол., а при несприятливому сценарії - 4,4 млрд дол", - зазначив він під час прес-конференції.

Таким чином, Георгієв пояснив, що Україні може знадобитися додаткове фінансування у розмірі 19 млрд дол. до кінця 2015 р. "19 млрд дол. - це просто різниця між цими двома числами, різниця між рівнем резервів за вихідними показниками і при негативному сценарії", - зазначив він.

При цьому Георгієв уточнив, що навіть при негативному розвитку подій розмір ЗВР в Україні, швидше за все, буде вище, а значить, і додаткове фінансування буде потрібно в меншому обсязі.

МВФ може вже в грудні 2014 р. розглянути виділення Україні наступних траншів - третього і четвертого.

Нагадаємо, МВФ вже надав Україні два транші - 1,5 млрд дол і 1,39 млрд дол. Всього МВФ планував надати Україні 17,1 млрд дол.