ua en ru

МВФ дав позитивний прогноз для світової економіки

МВФ дав позитивний прогноз для світової економіки Фото: МВФ оприлюднив прогноз для економік світу (фото з відкритих джерел)

Зокрема покращено прогноз для економік Китаю та Японії

Міжнародний валютний фонд дав позитивний прогноз для розвитку як найбільших економік світу, так і для глобальної світової економіки. Про це свідчать дані опублікованого у вівторок огляду світової економіки на 2017-2018 роки.

зокрема, фонд покращив прогнози росту економіки Китаю до 6,8% ВВП в 2017 і 6,5% в 2018 році. Також покращено прогноз для Японії - до 1,5% в 2017 році і 0,7% в 2018-му.

Крім того, завдяки відновленню енергетичного сектора, позитивні тенденції очікують і на економіку США. Для цієї країни прогноз економічного зростання становить 2,2% в цьому році і 2,3% у 2018 році.

Що стосується Євросоюзу, то для країн єврозони вихід Великобританії зі складу ЄС не зробить істотного увазі, вважає МВФ.

Так, в 2017 році зростання економіки європейських держав складе 2,1%, а в 2018 – 1,9%.

Для найбідніших країн Африки прогноз також оптимістичний. Фонд очікує, що економічне зростання в цих країнах в 2018 році складе 3,4%.

Економіка Росії виросте на 1,8% в поточному році і 1,6% в наступному році.

У цілому прогнози зростання ВВП в світі в поточному році - 3,6%. У наступному році - 3,7%.

"Картина дуже відрізняється від тієї, що була на початку минулого року, коли світова економіка зіштовхнулася з падінням зростання і турбулентністю фінансових ринків", - пояснив директор відділу досліджень МВФ Моріс Обстфельд (Maurice Obstfeld).

При цьому в МВФ зазначають, що незважаючи на позитивні прогнози, країнам світу потрібно не забувати про проведення реформ і прагнути до скорочення бідності.

Нагадаємо, МВФ оновив прогноз для економіки України.