ua en ru

МВФ буде шукати баланс між підтримкою економічного зростання та зняттям тягаря боргів, - Лагард

Міжнародний валютний фонд (МВФ) буде шукати правильний баланс між підтримкою зростання економіки, зокрема, шляхом пом'якшення грошово-кредитної політики, і усуненням тягаря високих приватних і державних боргів. Про це заявила глава МВФ Крістін Лагард на зустрічі міністрів фінансів країн "Великої двадцятки", МВФ і Світового банку у Вашингтоні.

"Ясно, що чим довше проводиться екстраекспансіоністська монетарна політика, тим більше зростають ризики", - сказала вона.

У той же час в комюніке Міжнародного валютного і фінансового комітету (МВФК) говориться, що для фонду залишаються найважливішими плани надійної середньострокової фінансової консолідації з США і Японією.

"Адаптивна монетарна політика як і раніше потрібна для сприяння економічному зростанню, але вона повинна супроводжуватися надійними середньостроковими планами консолідації та більш значним прогресом у фінансовому секторі і структурних реформах. Можливий вихід із кредитної експансії повинен бути ретельно відрегульований і чітко узгоджений", - йдеться в комюніке .

Читайте також: Для відновлення світової економіки США і Японія повинні скорочувати зовнішній борг, - G20