ua en ru

МВС України: Держслужбі охорони має бути надано виключне право охороняти банки.

Начальник ГУ МВС України в м. Києві Віталій Ярема виступає за надання виключного права державній службі охорони здійснювати охорону банківських установ. Про це він заявив на координаційній нараді правоохоронних органів, присвяченій протидії крадіжками, пограбуванням і розбоям, передає кореспондент РБК-Україна. "Пропоную на законодавчому рівні запровадити охорону банківських установ державними структурами", - сказав він. В.Ярема зауважив, що більшість банківських установ охороняються приватними охоронними агенціями, співробітники яких не мають права на носіння вогнепальної зброї, тому не можуть здійснювати ефективну охорону.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтримав В.Ярему. Він заявив, що Верховна Рада не приймає норму поданого до парламенту законопроекту, згідно з якою всі комерційні банки були б зобов'язані обладнати свої установи технічними засобами захисту.

Міністр додав, що і Нацбанк, незважаючи на непоодинокі випадки пограбування банківських установ, не погоджується розробити і затвердити нормативи щодо обов'язковості наявності технічних засобів охорони банківських установ. "У мене таке враження, що вони всі (НБУ і банки) згодні з пограбуваннями банків", - сказав Ю.Луценко.