ua en ru

МВС перевірить гербову печатку Вищого адмінсуду.

Гербову печатку Вищого адміністративного суду мають перевірити на справжність у Міністерстві внутрішніх справ. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, передає "5 канал". В міністерство штамп вже направив голова суду Олександр Пасенюк.

"Якщо буде доведено, що в О.Пасенюка оригінал, міліція анулює дублікат. Копію печатки було виготовлено після заяви про втрату основного штампу ще одним керівником суду Миколою Сірошем", - сказав Ю.Луценко.

Нагадаємо, раніше "Урядовий кур'єр" спростував інформацію про втрату гербової печатки Вищого адмінсуду України. Відповідне звернення до редакції газети зробив Голова ВАСУ Олександр Пасенюк. "Повідомляю, що печатка Вищого адміністративного суду України не втрачена, знаходиться на зберіганні у керівника установи та перебуває у постійному використанні суду у звичному режимі. Необхідність визнання її недійсною відсутня. Голова суду O.Пасенюк", - йдеться у повідомленні.

14 січня голова Верховного суду України Василь Онопенко повідомив, що перший заступник голови Вищого адміністративного суду України Микола Сірош отримав другу печатку ВАСУ. За його словами, ця печатка ідентична тій, яка залишилася в колишнього голови суду Олександра Пасенюка.

Нагадаємо також, що 12 січня 2010 р. в "Урядовому кур'єрі" було опубліковано повідомлення першого заступника голови ВАСУ М.Сіроша про втрату гербової печатки ВАСУ та визнання її недійсною. Того ж дня інформація про втрату гербової печатки була спростована О.Пасенюком.