ua en ru

МВС: "Затримано винуватця лісових пожеж в Херсонській області"

Співробітники правоохоронних органів затримали винного у пожежах в Херсонській області. Причиною пожежі став недопалок, кинутий на суху траву. Про це повідомляє прес-служба управління Міністерства внутрішніх справ в Херсонській області.

"11 серпня співробітники карного розшуку затримали винуватця масштабної пожежі. Ним виявився 50-річний безробітний. Як пояснив затриманий, він знаходився в лісі, палив там. Після цього кинув недопалок на суху траву і вона відразу ж загорілася. Спочатку він намагався загасити траву самостійно, але в нього нічого не вийшло. Потім побачив, що вогонь збільшився, то почав тікати. Весь цей час він переховувався в виноградниках поблизу міста Нова Каховка. Коли чоловіка затримали, він не заперечував свою провину. За словами затриманого, він не очікував, що його дії призведуть до таких наслідків. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до 10 років ", - йдеться в повідомленні.

Пожежі виникли 9 серпня в Цюрупинському районі Херсонської області на територіях Корсунського, Великий Копановского і Раденськ лісництва в хвойному лісі.

До гасіння пожеж залучалися 1 тис. 767 осіб та 153 од. техніки, у тому числі 3 пожежних літаки Ан-32П, 3 вертольоти Мі-8 та пожежний потяг. Ліквідувати пожежу вдалося лише 11 серпня.