ua en ru

В Україні на травневі свята будуть цілодобово чергувати 25 тис. правоохоронців

В Україні на травневі свята будуть цілодобово чергувати 25 тис. правоохоронців Фото: Зорян Шкіряк

Найбільша увага правоохоронців буде прикута до Одеси, Харкова, Запоріжжя та міст на лінії розмежування

У період травневих свят у режимі цілодобового чергування постійно перебуватимуть близько 25 тисяч правоохоронців. Про це 29 квітня під час брифінгу заявив радник голови Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Близько 25 тисяч будуть постійно знаходитися в режимі цілодобового чергування", - заявив Шкіряк.

За його словами, з 30 квітня на посилений режим роботи переходить вся Національна поліція, Національна гвардія, прикордонна служба та Державна служба з надзвичайних ситуацій.


"Що стосується Національної поліції і Нацгвардії, то це, у першу чергу, стосується посилення патрулів, це стосується участі у проведенні контртерористичних заходів, які ми сьогодні здійснюємо разом з підрозділами СБУ",- додав Шкіряк, зазначивши, що усі ці заходи здійснюватиметься з метою превентивного реагування на можливі провокації і заворушення.

За словами радника міністра, найбільша увага правоохоронців на період травневих свят буде прикута до Одеси, Харкова, Запоріжжя та міст на лінії розмежування у Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, у МВС не виключають збройних провокацій з боку бойовиків в зоні проведення антитерористичної операції на Великдень 1 травня.