ua en ru

МВС порушило справу щодо можливих фальсифікацій у ході виборів до Черкаської області

МВС порушило справу щодо можливих фальсифікацій у ході виборів до Черкаської області Фото: МВС

Справу відкрито за фактом порушень під час підрахунку голосів в Черкасах

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України порушило справу за можливим фальсифікаціям та спроби спотворення результатів місцевих виборів в Черкаській області. Про це у Facebook повідомив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

"Офіційно. МВС України порушило кримінальну справу за можливим фальсифікаціям та спроби спотворення результатів місцевих виборів в Черкаській області. За фактом порушень під час підрахунку голосів в Черкасах, відкрите кримінальне провадження. Кримінальне провадження відкрито за частиною 4 статті 158 Кримінального кодексу України - підробка виборчих документів, вчинений членами виборчої комісії. Правоохоронці перевіряють надану представниками політичних сил інформацію про фальсифікації підрахунку голосів на користь окремих суб'єктів виборчого процесу", - повідомив Шкіряк.

Також була створена слідча група з представників апарату МВС і готується клопотання до суду для вилучення оригіналів протоколів виборчих комісій.

У разі доведення протиправних дій з боку представників виборчих комісій, винуватцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років.

Офіційно. МВС України порушило кримінальну справу по можливим фальсифікаціям та спробам спотворення результатів місцевих...

Posted by Зорян Шкиряк on 4 ноября 2015 г.

Нагадаємо, працівники Міністерства внутрішніх справ України відкрили 478 кримінальних проваджень за фактом порушення виборчого законодавства.