ua en ru

МВС порушило справу проти російського журналіста Сергія Доренка за заклики до поділу України

МВС порушило справу проти російського журналіста Сергія Доренка за заклики до поділу України Доренко потрапив під кримінальну справу

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження стосовно російського блогера і журналіста Сергія Доренка за заклики до поділу України. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Головне слідче управління МВС України розпочало досудове провадження за фактом закликів до зміни територіальної цілісності України, які поширюються в мережі Інтернет від імені російського блогера, колишнього журналіста Сергія Доренка", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що в Інтернеті поширюється публікація під заголовком "Сергій Доренко: Найкращий вихід для України - це поділ", із закликами до зміни державних кордонів України та її території.

"Центральна, Південна та Східна Україна входять до складу Росії областями без всяких дурних автономій. Західна Україна йде до такої-то матері, і всі щасливі. Чим погана ідея?" - йдеться у публікації.

У МВС відзначили, що дані дії підпадають під дію ч. 1 ст. 110 КК україни (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

"В даний час проводяться оперативні заходи по встановленню осіб, причетних до поширення даної інформації, та авторства закликів, що мають ознаки злочину. Даний злочин передбачає обмеження волі на строк до трьох років", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, в кінці січня з території України були примусово вивезені журналістки LifeNews.