ua en ru

МВС: "У зв'язку прийняттям нового КПК МВС збільшить кількість слідчих на 7 тис. осіб, з 15 до 22 тис."

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України збільшить кількість слідчих із 15 до 22 тис. у зв'язку із прийняттям нового Кримінально-процесуального кодексу (КПК) України. Про це на прес-конференції заявив начальник головного слідчого управління (МВС) України Василь Фаринник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз у нас розслідують справи близько 15 тис. слідчих...Навантаження зросте в 3-4 рази і ясно кількість слідчих треба збільшити... Ми робимо перерозподіл, і тих працівників міліції, які раніше займалися оперативною роботою, частково передаємо в слідство. Нам на сьогоднішній день треба збільшити кількість слідчих з 15 до 20-22 тис.", заявив Фаринник.

За його словами, це буде зроблено у зв'язку із тим, що слідчі за новим КПК будуть розслідувати всі кримінальні справи. "Раніше злочини розслідували 15 тис. слідчих, а решту кримінальний розшук, працівники УБОЗу...і були відмови по кримінальним справам. Зараз відмов не буде і всі кримінальні справи будуть розслідуватися слідчими",- додав Фаринник.