ua en ru

МВС встановило розкрадання 1,2 млрд грн менеджерами компаній БРСМ

МВС встановило розкрадання 1,2 млрд грн менеджерами компаній БРСМ Фото: глава МВС Арсен Аваков

До крадіжки причетні 11 компаній групи БРСМ

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України встановила, що посадові особи компаній групи БРСМ в 2014-2015 рр. незаконно заволоділи коштами на загальну суму понад 1,2 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Головне слідче управління МВС України проводить досудове розслідування кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) відносно посадових осіб групи компаній "БРСМ", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, встановлено, що в 2014-2015 рр. шляхом незаконного придбання, виробництва та збуту нафтопродуктів менеджери групи компаній БРСМ, зловживаючи службовим становищем, незаконно заволоділи коштами на загальну суму понад 1,2 млрд грн.

У МВС уточнили, що до викрадення причетні посадові особи компаній: ТОВ "БРСМ-Нафта", ТОВ "БРСМ", ТОВ "Укртрансоил-2009", ТОВ "Росукренергохолдинг", ТОВ "Біотехнології-2000", ТОВ "Елемент-Оіл", ТОВ "Бел оіл", ТОВ "Нефтесбыт", ТОВ "АЗС-оіл", ТОВ "Нафто Синтез", ТОВ "Укрнефтетрейдинг".

На даний момент триває досудове розслідування.

Зазначимо, мережа автозаправних станцій компанії "БРСМ-Нафта" пов'язують з екс-міністром енергетики України Едуардом Ставицьким. Однак сам Ставицький це заперечує.

При цьому в прес-службі "БРСМ-Нафта" заявили, що зазначені вище юридичні та фізичні особи не мають відношення до діяльності мережі автозаправних комплексів "БРСМ-Нафта"