ua en ru

МВС України та Грузії готують угоду щодо обміну водійськими посвідченнями

МВС України та Грузії готують угоду щодо обміну водійськими посвідченнями Фото: Гела Думбадзе на встрече с Арсеном Аваковым (mvs.gov.ua)

Водійські посвідчення взаємно визнані в Україні та Грузії

Уряди України та Грузії готуються підписати угоду з питань взаємного визнання й обміну посвідчення водія та міжвідомчої протидії транскордонній злочинності. Про це йшлося у ході зустрічі міністра внутрішніх прав України Арсена Авакова із послом Грузії в Україні Гелою Думбадзе, передає прес-служба МВС.

"Наразі пріоритетними напрямами співпраці є підготовка Угоди між Урядами України та Грузії з питань взаємного визнання й обміну посвідчення водія та оптимізація механізмів взаємодії з метою ефективної міжвідомчої протидії транскордонній злочинності у рамках міжурядової угоди про боротьбу зі злочинністю від 2011 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час зустрічі сторони відзначили високий рівень ефективності міжвідомчого співробітництва МВС України та Грузії, зокрема в галузі поліцейської діяльності. Посол Грузії в Україні наголосив, що тісна взаємодія є свідченням якісних партнерських стосунків між Україною та Грузією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом 2017 року в Україні посвідчення водія оформили понад 3,6 тис. іноземців. Серед них - 182 громадянина з Грузії.