ua en ru

МВС може впровадити нагороду "Стоп хам"

МВС може впровадити нагороду "Стоп хам" Фото: Радник глави МВС Антон Геращенко

Радник глави МВС подав депутатське звернення до Ради з відповідною пропозицією

Радник глави Міністерства внутрішніх справ України (МВС), народний депутат Антон Геращенко у зв'язку з інцидентом за участю кандидата у депутати Одеської міськради від партії "Солідарність" Дмитра Шманова, який разом з дружиною заважав співробітникам поліції складати протокол про ДТП за участю сина, запропонував Верховній Раді України заснувати нагороду "Стоп хам!". Про це Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook.

"Звернувся до Міністра внутрішніх справ Арсен Аваков та його першому заступнику Еці Згуладзе з пропозицією заснувати внутрівідомчу нагороду "Стоп хам!", за сміливість та рішучість у справі попередження і припинення хамських дій з боку чиновників, суддів, прокурорів і депутатів", - написав Геращенко.

За його словами, така нагорода укріпила дух і рішучість патрульних поліцейських, незважаючи ні на які погрози і хамство, виконувати свої обов'язки по підтримці порядку і законності на вулицях українських міст.

"А ще більше зміцнить дух українських патрульних поліцейських кримінальне провадження щодо сімейства Шпанових, за статтею -перешкоджання роботі працівників правоохоронних органів" , - зазначив він, додавши, що на цей рахунок також зробив своє депутатське звернення.

Зазначимо, вчора, 8 жовтня, співробітники Одеської патрульної поліції затримали кандидата у депутати Одеської міської ради Дмитро Шманова.

Його 15-річний син, разом з двома недосконале річними друзями взяв у тата покататися BMW.

Під час покатушок по вулицях Одеси в стилі головного героя фільму "Перевізник", підлітки виїхали на зустрічну смугу і вчинили лобове зіткнення при якому отримав травми водій іншої машини.

Підлітки, які можливо були під дією алкоголю або наркотиків, втекли з місця ДТП забувши IPhone 6 на який вони записували свої безумства.

За словами Геращенко, в разі якщо судмедекспертиза визнає, що водій зустрічного авто отримав травми середньої тяжкості, то той підліток, який був за кермом, може і повинен бути притягнутий до кримінальної відповідальності за свій вчинок, бо позбавив здоров'я іншого громадянина.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що один з кандидатів на пост мера Харкова Юрій Кріль був затриманий київськими поліцейськими в нетверезому вигляді. Він намагався дати їм хабар у розмірі 100 доларів.