ua en ru

У МВС створили управління моніторингу дотримання прав людини

У МВС створили управління моніторингу дотримання прав людини Фото: У МВС створили підрозділ з моніторингу дотримання прав людини

Завданням цього підрозділу є моніторинг, вивчення та аналіз проблемних питань, пов’язаних з порушенням прав людини

У Міністерстві внутрішніх справ України створили управління моніторингу дотримання прав людини. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС.

"У структурі Міністерства внутрішніх справ створено управління моніторингу дотримання прав людини. Завданням цього підрозділу є моніторинг, вивчення та аналіз проблемних питань, пов’язаних з порушенням прав людини в діяльності МВС і центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра внутрішніх справ України, відповідно до міжнародних стандартів у галузі правоохоронної діяльності", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника глави МВС Тетяни Ковальчук, створення такого підрозділу є надзвичайно актуальним, оскільки дотримання прав людини є пріоритетом розвитку сучасного демократичного суспільства.

Крім того, зазначається, що представники Консультативної місії ЄС в Україні запропонували експертну підтримку на етапі визначення пріоритетних напрямків діяльності підрозділу, розроблення кваліфікаційних вимог до кандидатів на посади в підрозділ та механізмів налагодження комунікації в межах відомства та поза ним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фракція "Блок Петра Порошенко" (БПП) і "Народний фронт" узгодили, що уповноваженим парламенту з прав людини буде представниця "Народного фронту", голова комітету з питань соціальної політики Людмила Денісова.