ua en ru

МВС повідомляє про випадки мародерства у будівлі Івано-Франківської ОДА

МВС зафіксоувало випадки мародерства із робочих кабінетів працівників Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

МВС зафіксоувало випадки мародерства із робочих кабінетів працівників Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

За інформацією міліції, крадіжки сталися першої ночі після захоплення Івано-Франківської ОДА учасниками масових протестів. Вночі невідомі зламали дверні замки до кількох кабінетів на шостому, сьомому та восьмому поверхах адмінприміщення та викрали колекційні фотоапарати і цінні речі.

"Зауважимо, колекція фотографа ОДА налічує понад 90 раритетних фотоапаратів, серед яких є досить рідкісні зразки. Цінну колекцію працівник прес-служби збирав не один рік", - йдеться у повідомленні.

"Фотоапарати до колекції мені дарували колеги, серед них - чимало журналістів", - говорить фотограф.

За його словами, з колекції вкрали три фотоапарати "ФЕД" радянського виробництва та досить рідкісну в Україні японську професійну фотокамеру.

25 січня активісти майдану затримали одного чоловіка, який за їхнім твердженням займався мародерством. Серед вилучених у нього викрадених речей було виявлено і два раритетних фотоапарати. Затриманому оголошено про підозру у скоєнні крадіжок, наразі вирішується питання про обрання стосовно нього міри запобіжного заходу.