ua en ru

МВС розслідує приватизацію "Інтера" та його інформполітику в 2010-2011 рр

МВС розслідує приватизацію "Інтера" та його інформполітику в 2010-2011 рр Фото: офіс "Інтера" в Києві

За даними МВС, 20% акцій каналу незаконно передані в приватну власність

Міністерство внутрішніх справ України проводить досудове розслідування за фактом незаконної передачі 20% акцій телеканалу "Інтер" і тиск на інформаційну політику каналу в період 2010-2011 рр. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Повідомляється, що Головним слідчим управлінням МВС України в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що в 1997 і 1999 рр. службові особи Фонду державного майна України здійснили незаконну передачу у приватну власність 20% акцій телеканалу "Інтер", в результаті чого завдано збитків на 800 млн. дол.

"Крім цього, протягом 2010-2011 років невстановлені особи з числа засновників телеканалу "Інтер" здійснювали вплив на інформаційну політику журналістів телеканалу. Це втілювалося в контролі над змістом інформації, яка транслювалася в ефірі телевізійного каналу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Нацрада перенесла питання продовження ліцензії "Інтеру" на наступне засідання.