ua en ru

МВС переходить до системи "превентивних ударів" по позиціях бойовиків, - Аваков

Міністерство внутрішніх справ (МВС) переходить до системи "превентивних ударів" по незаконним збройним формуванням. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив під час сьогоднішнього засідання оперативного штабу, яке відбулося в МВС під головуванням Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, передає прес-служба МВС.

"Відомство переходить до системи "превентивних ударів" по бандформуванням і сепаратистам", - сказано в повідомленні.

Крім того, за словами Авакова, по всій країні кількість патрульних нарядів збільшилася вдвічі, до їх складу входять сили міліції і Національної гвардії.

Також повідомляється, що напружена ситуація залишається в Дебальцеве, Авдіївці та Дзержинську. Ці міста залишаються без подачі електроенергії і води, однак МВС і Держслужба з надзвичайних ситуацій намагаються власними зусиллями вирішити цю проблему.

Нагадаємо, оперативний штаб був скликаний сьогодні у зв'язку з обстрілом бойовиками близько 9:00 житлових районів на сході Маріуполя. За даними ДонОДА кількість загиблих в Маріуполі досягло 30.

Також Аваков заявив про знищення українськими 4 з 6 "Градів" в Саханці під Маріуполем, звідки сьогодні раніше вівся обстріл.