ua en ru

МВС відкрило провадження за фактом перешкоджання діяльності журналістів НТН та "Україна"

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальні провадження за фактом перешкоджання діяльності журналістів НТН та "Україна" у Луганську.

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальні провадження за фактом перешкоджання діяльності журналістів НТН та "Україна" у Луганську. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС України в Луганській області.

"10 березня до Ленінського райвідділу міліції звернулися власний кореспондент телеканалу НТН, кореспондент "ТРК-Україна", а також відеооператори зазначених телеканалів із заявою про те, що о 12:30 дня біля будівлі Луганської облдержадміністрації невідомі особи (приблизно 20 осіб) перешкоджали здійсненню журналісткою діяльності, висловлювалися нецензурно на їх адресу, погрожували фізичною розправою і змусили операторів віддати флеш - карти з відеозйомкою", - йдеться у повідомленні.

Дані факти занесені до єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковані за ч. 1 ст. 171 КК України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Проводиться досудове розслідування.