ua en ru

МВС відкрило ще одну справу на екс-керівництво "Укртранснафти"

МВС відкрило ще одну справу на екс-керівництво "Укртранснафти" Фото: ВАТ "Укртранснафта"

За попередніми розрахунками, державі завдано збитків на суму 986 млн грн

МВС відкрило чергове кримінальне провадження проти колишнього керівництва ВАТ "Укртранснафта". Про це написала народний депутат від фракції "Самопоміч" Вікторія Войцицкая Facebook.

Згідно відповіді МВС на депутатський запит Войцицкой, слідчим відділом Печерського райуправління ГУМВС України в м. Києві 13 жовтня 2015 року відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК - зловживання владою або службовим становищем " (передбачає покарання аж до обмеження волі на строк до 3-х років).

МВС відкрило ще одну справу на екс-керівництво "Укртранснафти""З хороших новин: є реакція МВС на моє звернення від 9 вересня 2015 щодо можливих неправомірних дій колишнього керівництва ПАТ "Укртранснафта", які полягають у транспортуванні, починаючи з 2009 року, нафти на Кременчуцький НПЗ за заниженими тарифами в інтересах ПАТ "Укртатнафта", чим було завдано збитків державі у сумі 986 800 000 грн", - прокоментувала відповідь міліції Войцицкая.

З хороших новин, маю реакцію МВС на моє звернення від 9 вересня 2015 року щодо можливих неправомірних дій колишньо...

Posted by Victoria Voytsitska on 27 жовтня 2015 р.

Нагадаємо, у вересні МВС оголосило в розшук колишнього керівника "Укртранснафти" Лазорко. Датою його зникнення вважається 18 серпня 2015 р.

Прокуратура Києва 4 вересня оголосила йому про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.