ua en ru

У МВС відмовилися коментувати зустріч Коломойського з Аваковим і Яценюком

У МВС відмовилися коментувати зустріч Коломойського з Аваковим і Яценюком Фото: у поліції відмовилися коментувати зустріч Коломойського і Яценюка в будівлі МВС

Поліція послалася на норми про захист персональної інформації

У Міністерстві внутрішніх справ України відмовилися коментувати зустріч бізнесмена Ігоря Коломойського з главою МВС Арсеном Аваковим і колишнім прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком перед засіданням наглядової ради "Укрнафти", яке зірвалося, передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що департамент інформаційної підтримки і координації поліції за дорученням керівництва МВС та Національної поліції відмовився надати інформацію про відвідування Коломойським будівлі МВС 22 червня 2016 року за запитом програми "Схеми". Крім того, в поліції не відповіли на питання про те, чи фігурує Коломойський в кримінальних процесах.


"У разі надання Вами згоди громадянина Коломойського І. на поширення його персональних даних, Вам буде надано запитувану інформацію", – відповіли в поліції.

Зокрема в департаменті інформаційної підтримки і координації поліції послалися на положення статей КУ, законів "Про інформацію" та "Про захист персональних даних", які забороняють розголошувати особисту інформацію без згоди фізичної особи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Аваков зустрічався з Яценюком і Коломойським перед засіданням "Укрнафти". Згодом з'ясувалося, що засідання наглядової ради було зірвано через відсутність кворуму.

Сам Коломойський пообіцяв прокоментувати зустріч після того, як свою позицію висловлять офіційні особи.