ua en ru

МВС оголосило про підозру 48 громадянам, причетним до подій в Одесі 2 травня

Міністерство внутрішніх справ України оголосило про підозру у вчиненні злочину 48 громадянам, причетним до загибелі людей в Одесі 2 травня 2014 р.

Міністерство внутрішніх справ України оголосило про підозру у вчиненні злочину 48 громадянам, причетним до загибелі людей в Одесі 2 травня 2014 р. Про це повідомила прес-служба МВС України з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ - начальника головного слідчого управління Віталія Сакала.

"Слідство вже відпрацювало 54 людини. З цього числа 48 громадянам оголошено про підозру у скоєнні злочину. Однак з-за тиску на місцеві суди лише 13 осіб з 54-х були арештовані. Іншим громадянам суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, після чого частина з них зникли і були оголошені в розшук", - повідомив Сакал.

Зокрема, згідно з повідомленням, правоохоронці оголосили в розшук Віталія Будька ("Боцман"), Антона Давидченка і Олега Шабаліна. Крім того, у розшуку знаходяться Ігор Виненко, Андрій Кухар, Євген Шпарак, Станіслав Культу, Олексій Фоминов та інші.
Міліція просить громадян, яким відомо про можливе місцезнаходження розшукуваних, повідомити цю інформацію за номером телефону "102".

Нагадаємо, 2 травня в Одесі під час масових заворушень загинули 48 людей і близько 250 громадян були травмовані.

За участь в масових заворушеннях правоохоронці затримали 114 громадян, більшість яких є представниками проросійськи налаштованих місцевих організацій. Однак через блокування і штурму будівлі Одеського міськуправління внутрішніх справ понад 60 затриманих правопорушників були відпущені без обрання запобіжного заходу.