ua en ru

МВС виявило оригінал підробленого листа Мін'юсту

МВС виявило оригінал підробленого листа Мін'юсту МВС виявило оригінал підробленого листа Мін'юсту

Оригінал листа було вилучено при обшуку у заступника голови ДФС в Києві

Співробітники Міністерства внутрішніх справ України виявили оригінал підробленого листа Міністерства юстиції про нібито незастосування санкцій закону "Про очищення влади" до заступника начальника головного управління Державної фіскальної служби в Києві Ганни Ігнатенко. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Головне слідче управління МВС в ході слідчих дій виявило і вилучило оригінал підробленого листа Міністерства юстиції України, що дає індульгенцію заступнику начальника ГУ ДФС Києва від люстрації", - йдеться в повідомленні.

У МВС зазначили, що кримінальне провадження за фактом підробки листа Мін'юсту відкрито 19 березня 2015 р. за зверненням міністра юстиції Павла Петренко.

Встановлено, що 13 лютого 2015 р. невідомою особою було підроблене лист Мін'юсту № І-2687, адресований Ігнатенко про те, що відносно неї не застосовуються санкції, передбачені законом про люстрацію.

При цьому Мін'юст повідомив, що лист № І-2687 від 13 лютого міністерством не направлялася, що до Ігнатенко повинні бути застосовані санкції, передбачені цим законом.

"Слідством встановлено, що Ганна Ігнатенко, будучи заступником начальника ДФС м. Києва, використовувала своє службове становище для реєстрації в ДФС Києва даного листа Мін'юсту в якості вхідної пошти, зробивши протиправне діяння, передбачене ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу (Підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) України", - підкреслили в МВС.

У відомстві зазначили, що в даний час слідством встановлюється можлива причетність до цих правопорушень посадових осіб Мін'юсту.

Крім того, у МВС розповіли про проведення ряду обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання низки осіб, підозрюваних у можливому співучасті у підробці листи, для визначення, ким саме і на якому обладнанні воно було виготовлене. Зокрема, обшуки були проведені в шести посадових осіб ГУ ДФС Києва та Мін'юсту.

"В ході обшуку у Ганни Ігнатенко слідчі отримали в своє розпорядження оригінал підробленого листа № І-2687 13.02.2015 року. Слідчі дії тривають", - підсумували в МВС.

Нагадаємо, Ігнатенко була звільнена в кінці березня 2015 р. за спробу ухилення від люстрації.