ua en ru

МВС не виключає розгін Євромайдану сьогодні вночі

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) не виключає сьогоднішній розгін активістів і демонтаж барикад на Майдані Незалежності в Києві. Про це журналістам заявив заступник глави МВС Віктор Ратушняк, передає кореспондент РБК-Україна.

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) не виключає сьогоднішній розгін активістів і демонтаж барикад на Майдані Незалежності в Києві. Про це журналістам заявив заступник глави МВС Віктор Ратушняк, передає кореспондент РБК-Україна.

Фотогалерея: "Євромайдан - події 11 грудня після нічного розгону"

Так, на питання журналістів, чи буде сьогодні розгін барикад на Майдані, Ратушняк зазначив: "Якщо звернеться виконавча служба до міліції і буде виконувати рішення суду, то, відповідно, і міліція братиме участь. А якщо виконавча служба не буде звертатися до нас з листом... то й відповідної реакції міліції не буде".

В опозиції також готуються до можливого розгону Євромайдану.

"Ми не виключаємо, що сьогодні вночі може бути повторена агресія проти Майдану, тому що, крім багнетів і кийків, у чинного Президента підтримки іншої немає, і діалогу він не розуміє. І саме тому зараз на Майдані йде зміцнення барикад, які постраждали під час нічного штурму, їх відновлюють", - заявив один з лідерів "Батьківщини", народний депутат Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

Раніше сьогодні міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко виключив розгін Євромайдану в Києві. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

"Хочу всіх заспокоїти - жодного розгону Майдану не буде. Ніхто не зазіхає на право громадян на мирний протест. Однак не можна ігнорувати права і законні інтереси інших громадян. Нормальне функціонування у столиці не повинно бути порушено", - заявив Захарченко.

Нагадаємо, Комітет з політичних питань і демократії Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) сьогодні, 11 грудня 2013 р., на засіданні в Парижі прийняв рішення про створення спеціального підкомітету про ситуацію в Україні, який має відвідати Україну якомога швидше.

Фотогалерея: "Євромайдан - силова операція і нічний розбір барикад"

Нагадаємо, в ніч на 11 грудня бійці Внутрішніх військ МВС та спецпідрозділу "Беркут" знову спробували відтіснити учасників акції протесту на Євромайдані. Правоохоронці мотивували свої дії виконанням постанови Окружного адміністративного суду м. Києва від 9 грудня про розблокування центру столиці. Проте мітингувальники простояли в обороні наметового містечка до ранку, не дозволивши силовикам зайняти Майдан Незалежності.

Внутрішні війська та бійці "Беркута" відійшли з Майдану Незалежності в Києві в середу близько 10:30.