ua en ru

МВС не буде починати кримінальне провадження за фактом розгрому райвідділу в смт. Врадіївка

Репресії із боку міліції до людей, які розгромили райвідділ в смт. Врадіївка, не загрожують. Про це в інтерв'ю в програмі "Події" на телеканалі "Україна" заявив перший заступник глави МВС Віктор Дубовик.

Зараз Дубовик очолює штаб, який розслідує події у Врадіївці. Він запевнив, що міліція за штурм у Врадіївці нікого не затримувало.

"За тими матеріалами, які зібрала наша комісія, ми бачимо, що дійсно з боку співробітників міліції є грубі порушення наших нормативних актів, інструкцій МВС, у тому числі ми бачимо вже і порушення функціональних обов'язків. Тому, звичайно ж, всі ці матеріали будуть повідомлені міністру внутрішніх справ і він прийме рішення. Про це рішення все буду проінформовані", - заявив Дубовик.

Також він додав, що під Врадіеву виїжджають співробітники МВС, які будуть займатися перевіркою всіх скарг і заяв.

На питання, що зміниться в самій системі органів внутрішніх справ і як міністерство збирається випереджати подібні ситуації, Дубовик відповів: "Зараз приймається ряд заходів, в тому числі, розробляється програма забезпечення, що будь-яка інформація, яка надходить в будь райвідділ міліції в Україні, бралася б на контроль в МВС ".