ua en ru

МВС розпочало розробку дизайну нових патрульних автомобілів

Міністерство внутрішніх справ України почало розробку дизайн оформлення оперативного автомобіля для нової патрульної поліції, яка зараз формується для Києва. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков на Facebook.

"При виборі стилю, насамперед, беремо до уваги, що автомобіль повинен бути яскравий і видно здалеку навіть у погану погоду і темний час доби", - йдеться в повідомленні.

МВС розпочало розробку дизайну нових патрульних автомобілів

(Автомобіль англійської поліції "Баттенберг")

Як пише Аваков, формат маркування поліцейських автомобілів "Баттенберг" був розроблений в 2012 році у Великобританії з метою підвищення видимості автомобіля. Обрана забарвлення була затверджена за результатами спеціального дослідження, яке фінансувалося Міністерством внутрішніх справ. В основі шаблону - отруйно-жовті і сині кубики по борту, а ззаду машина в попереджуючих оранжево-жовтих смугах. Лондонська поліція раніше вже використовувала його для своїх патрульних катерів, що курсують по Темзі, і там він довів свою високу ефективність.

Після Англії на новий дизайн перейшли країни Британської Співдружності, Австралія, Нова Зеландія, а потім деякі європейські країни і Гонконг. Проект пройшов відкрите обговорення в британських Twitter і Facebook протягом двох тижнів. Назва формату походить від схожості з поперечним перерізом англійської торта Баттентерг.

"Варіант Battenberg цікавий. По-перше, його видніше і в потоці машин, і в кущах)) А по-друге, цей формат дуже вдало використовує кольори нашого національного прапора. Наші дизайнери зараз розглядають різні ідеї. Упевнений - в Інтернет-співтоваристві ми зможемо почерпнути безліч згенерованих вами ідей. Тому, ми - відкриті до пропозицій та варіантів ", - написав глава МВС.

Також Аваков опублікував кілька ескізів патрульних автомобілів, додавши, що в даний момент завершується стадія відбору і стартує інтенсивний курс підготовки для нових патрульних.

МВС розпочало розробку дизайну нових патрульних автомобілів

МВС розпочало розробку дизайну нових патрульних автомобілів

МВС розпочало розробку дизайну нових патрульних автомобілів

МВС розпочало розробку дизайну нових патрульних автомобілівМВС розпочало розробку дизайну нових патрульних автомобілів

Раніше Аваков заявляв, що співробітники патрульної служби в Києві будуть забезпечені широким соціальним пакетом, в тому числі житлом.

Нагадаємо, як заявляла заступник глави МВС Ека Згуладзе, зарплата в новій патрульній службі МВС складе 6-8 тис. грн. За її словами, головним донором реформи української ДАІ і перетворення її на поліцію виступили США.

Як повідомлялося, об'єднання столичної Державтоінспекції та патрульно-постової служби у єдину патрульну поліцію Україні розпочалося 20 січня.