ua en ru

МВС хоче вдвічі підвищити штрафи за порушення пожежної безпеки

МВС хоче вдвічі підвищити штрафи за порушення пожежної безпеки Фото: перевірка пожежної безпеки (facebook.com-MNSCHERKASY)

Наразі максимальний штраф за порушення пожежної безпеки становить 170 гривень

Міністерство внутрішніх справ України закликає посилити відповідальність за порушенні у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки. Зокрема, МВС пропонує вдвічі збільшити розміри штрафів для підприємців, йдеться у повідомленні прес-служби МВС.

Зокрема, за порушення вимог пожежної безпеки для громадян пропонується встановити штраф від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів, а для посадових осіб та фізичних осіб-підприємців - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів.

Наразі максимальний штраф, накладений на правопорушника, становить 170 гривень.

Зазначається, що відповідні зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу ухвалені в середу, 25 квітня, на засіданні уряду та направлені до Верховної ради.

Так, МВС та ДСНС підготують законопроект "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки".

У міністерстві також зазначили, що протягом останніх п’яти років в Україні сталося близько 353 тис. пожеж, на яких загинуло понад 11 тисяч осіб. Прямі збитки від пожеж склали майже шість мільярдів гривень.

Нагадаємо, в Україні 30 березня 2018 року розпочалися перевірки пожежної безпеки у громадських закладах. Йдеться про перевірки кінотеатрів, торгових центрів, шкіл, садочків. Керівництво Державної служби України з надзвичайних ситуацій відзвітує про результати перевірок в середині травня.