ua en ru

МВС Грузії підтвердило затримання учасників акції протесту в Тбілісі і Батумі

Міністерство внутрішніх справ (МВС) Грузії розповсюдило сьогодні повідомлення, в якому підтвердило затримання декількох учасників акції протесту в Тбілісі і 11 учасників мітингу в Батумі, передає РБК.
За даними МВС, в Тбілісі учасників акції опозиційного "Народного зібрання" затримали за те, що вони в нетверезому стані напали на поліцейський автомобіль і представників правоохоронних органів, образили їх фізично і словесно. Постраждалим поліцейським надали медичну допомогу.
Що ж стосується осіб, затриманих в Батумі перед будівлею місцевого телебачення, їм інкримінують "пошкодження будівлі ТБ камінням та різними предметами".
Нагадаємо, раніше сьогодні колишній спікер грузинського парламенту, одна з лідерів опозиційного руху "Народні збори" Ніно Бурджанадзе оголосила про початок революції в Грузії.
У суботу, 21 травня, грузинська опозиція вивела своїх прихильників на вулиці низки міст з вимогою відставки чинного Президента країни Михайла Саакашвілі. У Тбілісі акції протесту тривають і сьогодні, 22 травня.