ua en ru

МВС Єгипту спростувало затримання причетних до катастрофи російського літака

МВС Єгипту спростувало затримання причетних до катастрофи російського літака Фото: уламки літака А321

Ця інформація "абсолютно не відповідає дійсності"

Міністерство внутрішніх справ (МВС) Єгипту спростувало інформацію про затримання співробітників аеропорту Шарм-ель-Шейха, нібито причетних до організації теракту, в результаті якого зазнав аварії російський А321. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС Єгипту в Facebook.

"Медіа-центр служби безпеки спростував повідомлення деяких ЗМІ про затримання співробітників аеропорту Шарм-ель-Шейха за підозрою, що вони допомогли закласти бомбу на борту російського літака. Підкреслюється, що ця новина зовсім не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні МВС Єгипту.

نفى مسئول مركز الإعلام الأمنى ما تناقلته بعض وسائل الإعلام حول إحتجاز موظفين فى مطار شرم الشيخ يشتبه بأنهما ساعدا فى زرع قنبله على متن الطائرة الروسية .. مؤكداً أن هذا الخبر عارٍ تماماً عن الصحة جملة وتفصيلاً .

Posted by ‎الصفحة الرسمية لوزارة الداخلية‎ on 17 ноября 2015 г.

Раніше Reuters з посиланням на двох чиновників зі сфери безпеки повідомляв про затримання двох співробітників аеропорту Шарм-ель-Шейха за підозрою в тому, що вони допомогли пронести бомбу на російський літак А321.

Нагадаємо, катастрофа російського пасажирського лайнера А321произошла над Єгиптом 31 жовтня 2015 р. На борту літака перебували 224 людини - 200 дорослих, 17 дітей і сім членів екіпажу, всі вони загинули. На борту літака знаходилося і чотири громадянина України.

Глава Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії Олександр Бортніков повідомив, що причиною аварії літака над Синайським півостровом став теракт. За його словами, експертиза виявила вибухові речовини іноземного виробництва на уламках літака і багажі. Зазначимо, ФСБ пообіцяла 50 млн доларів за відомості про винуватців катастрофи літака над Єгиптом.