ua en ru

МВС: 40 бійців "Правого сектора" увійдуть до складу "Азова"

МВС: 40 бійців "Правого сектора" увійдуть до складу "Азова" Фото: Правий сектор

У складі підрозділу ПС вирішили залишитися 5 осіб

Бійці 7-го окремого батальйону ДУК "Правий сектор" у кількості 41 особи увійдуть до складу полку "Азов". Про це сьогодні, 13 липня, повідомив командир батальйону з позивним "Рем" Руслан Качмала, передає прес-служба Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

При цьому п'ятеро бійців батальйону залишаються в "Правому секторі".
За словами комбата, рішення про необхідність перейти в Нацгвардію було прийнято давно.

"Мотив простий, скільки часу воюємо, а "Правий сектор" став більш корумпованим і вийшов за рамки закону. Тому ми вирішили всім колишнім підрозділом з "Правого сектора" виходити. Я давно вийшов з "Правого сектора", але не оголошував про це. Зараз будемо входити до складу офіційних структур. Знаходимося на тих же позиціях, де і були", - сказав Качмала.

Він також додав, що 40 бійців з "Правого сектора" вже написали офіційні заяви на вступ до лав "Азова".

Зазначимо, сьогодні лідер ПС Дмитро Ярош спростувала заяви про звільнення "Правого сектора" з зони АТО. За його словами, особовий склад знаходиться на базах і виконує бойові завдання у зонах своєї відповідальності.

"Будь-яка інформація про переміщення з місць своєї дислокації батальйонів ДУК ПС не відповідає дійсності. Особовий склад знаходиться на базах і виконує бойові завдання у зонах своєї відповідальності, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність держави", - написав він.

Крім цього, Ярош зазначив, що зараз "Правий сектор" проводить мирні політичні акції по всій Україні, а також закликав українців максимально їх підтримати.

"Прошу не звертати уваги на брехливі інформаційні вкидання, які розповсюджуються для дискредитації ПС і провокують українців на кровопролиття", - додав Ярош.