ua en ru

Муженко розповів, скільки військ захищало Херсонську область під час анексії Криму

Муженко розповів, скільки військ захищало Херсонську область під час анексії Криму Фото: Віктор Муженко (УНІАН)

Близько 8 тисяч людей вдалося зібрати для захисту Херсонсько-Кримського кордону

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко повідомив, що 8 тис. осіб захищали Херсонську область під час окупації Криму Росією. Про це він заявив в ефірі радіо "Блогер Фм".

"Вже було розуміння, що "мирної анексією" це не закінчиться. Тому що все одно буде протистояння. І тоді ж було прийнято рішення про створення відповідних угруповань вздовж кордону, і мені довелося здійснювати формування угруповання, яка діяла на південному напрямку на кримському перешийку", - розповів Муженко.

Як відомо, анексія Криму Росією відбувалася в лютому-березні 2014 року.

За його словами, в режимі цієї роботи і на полігоні "Широкої лан", потім вже в Херсонських степах, здійснювалися переміщення військ.

Муженко розповів, що війська збирали з кожного розташування, з кожного оперативного командування більш або менш боєздатних навчених підрозділів, і таким чином зібрали тоді угруповання близько 8 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше Муженко заявив, що Україна при спробі звільнити окуповані райони Донецької і Луганської областей за силовим сценарієм за десять днів може втратити до 12 тис. військовослужбовців.