ua en ru

Музей Великої Вітчизняної війни буде перейменовано, - Мінкульт

Музей Великої Вітчизняної війни буде перейменовано, - Мінкульт Фото: В'ячеслав Кириленко

Перед прийняттям остаточного рішення відбудеться громадське обговорення нової назви

Національний музей історії Великої вітчизняної війни в Києві буде перейменований у зв'язку з набранням чинності пакету законів про декомунізацію. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр культури В'ячеслав Кириленко, передає прес-служба відомства.

"Перед прийняттям остаточного рішення відбудеться громадське обговорення нової назви музею. Назва, яке може бути прийнятним - Музей історії України в Другій світовій війні. Втім, назви можуть бути внесені корективи. Експозиція цього музею повинен представити і поточний українсько-російський військовий конфлікт, у якому Україна захищає свою незалежність", - заявив Кириленко.

Відповідно до закону "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років", формами увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років є, зокрема, недопущення фальсифікації історії Другої світової війни 1939-1945 років і сприяння об'єктивному і всебічному дослідженню, а також упорядкування, збереження та спорудження пам'ятників, створення музеїв, меморіальних комплексів, присвячених Другій світовій війні 1939-1945 років.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко підписав пакет законів про декомунізацію. Були підписані закони: "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки"; "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917 - 1991 років"; "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років" та "Про правовий статус і пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті".