ua en ru

Мусульманське кладовище в Криму пропонують організувати на звалищі

У Старому Криму на мусульманському кладовищі місць для поховання майже не залишилося. Ховати людей далі пропонують на території міського сміттєзвалища. Шість років боротьби за нове місце під кладовище результатів не дали. У мусульманської громади урвався терпець - люди вийшли на мітинг, передає сайт "Крим. Коментарі".

"І колишній мер і нинішній, вони закривають на це очі і збираються розширити кладовище у бік звалища. Вони хочуть нас поховати в смітті", - говорить один з місцевих жителів.

За санітарно-епідеміологічним нормам звалище має знаходитися, як мінімум, в 3 км. від межі міста. У Старому Криму вона недалеко від центру, поруч із цвинтарем. Документів на неї у міській адміністрації немає.

Міський голова посилається на відсутність генплану. За його словами, поки не визначать нові межі міста, у нього зв'язані руки.

"Два гектари десь ще вільної землі, є ще на пару років вистачить", - сказав мер Петро Катюк.

На уточнююче питання журналіста, чи знаходяться ці два гектари зі сторони звалища, мер сказав: "На превеликий жаль, я не закладав цю звалище і це кладовище".

Місцеві мешканці обурені такою ситуацією. "Ми купаємо померлих, одягаємо їх у білі одягу і повинні їх класти в сміття? Ніколи ми не будемо цього робити, це суперечить нашій релігії", - каже місцевий житель.

На мітингу мер Старого Криму ж пообіцяв вирішити цю проблему найближчим часом. Стало відомо, що у міськраді для цієї мети вже створена спеціальна комісія.