ua en ru

Мусульмане Киева в честь праздника смогут увидеть волос с бороды пророка Мухаммеда

Духовному управлінню мусульман України передали волосину з бороди ісламського пророка Мухаммеда. 8 серпня, в день свята Аль-Фітр, після святкового намазу, і в наступний день, 9 серпня, у київській соборної мечеті "Ар-Рахма" кожен зможе побачити реліквію.

"Це велика для мусульман України подія, тому що можливість побачити волосся самого Пророка, мир Йому, це незвичайне благо і радість для кожного віруючого", - пише сайт ДУМУ, відзначаючи, що пророк сам роздавав свої волосини під час хаджу.

Муфтія мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєва привітав віруючих зі святом Ораза-байрам (завершення Священного місяця Рамазан).

"Це свято серед мусульман символізує єднання, добро і справедливість. Протягом місяця Рамазан мусульмани постили, молилися, прагнули робити добрі і благі справи, в надії наблизитися до милості Всевишнього Аллаха ... У святкові дні важливо не забувати і про тих, хто потребує нашої уваги та допомоги. Давайте разом привітаємо наших старих, особливо тих, хто за волею долі залишився на самоті, порадуємо наших діточок, в тому числі і дітей-сиріт ", - йдеться у привітанні хаджі.