ua en ru

Мустафа Джемільов спростував інформацію про свій відхід з політики

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов спростував інформацію ряду ЗМІ про те, що він має намір завершити свою політичну кар'єру. Про це повідомила прес-служба Меджлісу, передає кореспондент РБК-Україна.

Джемільов підкреслив, що мова про припинення політичної кар'єри "абсолютно не йшла". "На відміну від іншого моєї заяви, яка вже ні для кого не є новиною. Зокрема, про те, що я не висуватиму свою кандидатуру на майбутніх виборах голови Меджлісу кримськотатарського народу. І чинні делегати Курултаю п'ятого скликання на майбутній сесії національного з'їзду обіцяли підтримати моє рішення", - пояснив Джемільов.

В той же час він завірив, що прикладе максимум зусиль і допомагатиме новому главі Меджлісу. При цьому політичну і правозахисну діяльність, а також участь в національному русі кримськотатарського народу Джемільов припиняти не має наміру. "Я маю намір продовжувати відстоювати свої політичні переконання і інтереси кримськотатарського народу надалі", - заявив він.

Він також вважає правильним і необхідним, якщо обраний голова Меджлісу балотуватиметься в народні депутати і делегати Курултаю підтримають це рішення. Нагадаємо, 8 листопада низка інтернет-видань розповсюдили інформацію про те, що Джемільов завершує політичну кар'єру.