ua en ru

МТСБУ обмежить видачу бланків полісів ОСАЦВ проблемним компаніям

Президія Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) у четвер, 21 серпня, ухвалила рішення призупинити видачу бланків полісів страховим компаніям "Гарант-Авто", "Український страховий будинок" і "Страховий капітал". Про це повідомляє інформаційний проект FinMaidan.

До складу президії МТСБУ входять представники СК "АХА Страхування", "Універсальна", "Аско-Донбас Північний", "Глобус", СГ "ТАС", СО "Іллічівське" та "PZU Україна".

Нагадаємо, на початку червня президія МТСБУ рекомендував Нацкомфінпослуг провести перевірку у всіх цих компаніях, а трохи пізніше зобов'язав керівництво цих страхових компаній відзвітувати про ситуацію в компанії.

Результати перевірок не викликали у регулятора істотних побоювань. Під особливий контроль Нацкомфінпослуг взяв тільки СК "Гарант-Авто", де відбувається зміна власника: ще в липні в компанію планувалося ввести тимчасову адміністрацію, однак потім компанія підписала з комісією план фінансового оздоровлення.

При цьому, менш ніж через місяць після перевірки СК "Український страховий дім" регулятором, МТСБУ не змогло знайти компанію ні за її юридичною, ні за фактичною адресою. В результаті бюро рекомендувало українцям утриматися від укладення договорів з цією страховою компанією.

Крім того, члени президії підтримали рекомендацію координаційної ради бюро не видавати бланки полісів ОСАЦВ НАСК "Оранта": з 5 листопада минулого року в компанії працює тимчасова адміністрація.